problem piping email to php code

zyxstand

New Member
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
[RESOLVED] :D

i'm having problems with email piping in cpanel.

my goal:
i want users to be able to send an email to an address i created myemail@mydomain.com which in turn gets piped to a php script which reads the email and does php stuff (mysql access and stuff) and then send back an email (most likely an email confirmation of their action).

my setup and problem:
i created email account.
i setup forwarding (pipe to a program) letting it use its auto-complete to get point to myscript.php file.
it now has it set to: fromhere@blablabla.bleh.com to |/home/myusername/public_html/blabla/myscript.php
myscript.php contains the following (simple) lines:
Code:
#!/usr/bin/php -q
<?php

$subject = "does it work";
$message = "of course it does!";

mail('test@blablabla.bleh.com', $subject , $message);
?>

i change myscript.php permission to all execute (755)
i tested myscript.php by running it by opening it in the browser - all it does is send an email to a different address, which works.
i try sending email to the address for which forwarding is set. email bounces and i get the error in the bounced-back email:
Code:
 pipe to |/home/blabla/public_html/blabla/myscript.php
   generated by fromhere@blablabla.bleh.com
   local delivery failed

The following text was generated during the delivery attempt:

------ pipe to |/home/blabla/public_html/blabla/myscript.php
      generated by fromhere@blablabla.bleh.com ------

/usr/bin/php: error while loading shared libraries: libpspell.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory

I spent a lot of "debugging" time (which essentially ended ended up simply changing various parameters and reading the bounced email error report) - i can supply some more info on that, though i don't think it's necessary. It seems like my problem has to do with this error:
Code:
/usr/bin/php: error while loading shared libraries: libpspell.so.15


is this a server-side error? am i going about my goal a completely wrong way? any help is very appreciated?

thank you in advance,
zyxstand
 
Last edited:

descalzo

Grim Squeaker
Community Support
Messages
9,375
Reaction score
327
Points
83
That specific error (libpspell.so.15) should now be fixed.
 

zyxstand

New Member
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Thank you very much. The problem has been resolved and is now working as expected.
Thanks for the fast response!
 

turbox13

New Member
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
I am unable to receive emails by pipping to program and there is no error. It does pipe to another email, but not to a program. Could you please help me!!!
 

bdistler

Well-Known Member
Prime Account
Messages
3,534
Reaction score
196
Points
63
Thank you very much. The problem has been resolved and is now working as expected.
Thanks for the fast response!
the issue for the OP of this thread was resolved on Sept 17, 2010
I am unable to receive emails by pipping to program and there is no error. It does pipe to another email, but not to a program. Could you please help me!!!
is better to start your own thread with your issue and not hijack a very old thread
 
Top