Thunderbird email client: POP working but need IMAP settings help.

afterda3

Member
Messages
54
Reaction score
0
Points
6
I currently have the POP Mail Server working fine for my site, mail coming in and going out.

POP Mail Server

mail.myweb.com
PORT : 110
SMTP PORT : 587
Connection security: STARTTLS
Auth method : Normal password


I previously had IMAP working okay but now it is broken after new install of email client.
I keep getting time outs when attempting to retrieve emails from the server.

IMAP Mail Server
mail.myweb.com
PORT : 143 & 993 (tried them both)
SMTP PORT : 465 & 587 (tried them both)
Connection security: STARTTLS & SSL/TSS (tried them both)
Auth method : Normal password

Whare are the correct settings for IMAP?
Thank you.
 

spacresx

Community Advocate
Community Support
Messages
1,262
Reaction score
92
Points
48
have you tried the option to download outlook configuration ?
(its possible imap isnt supported) staff would need to let you know.
 

karrx10h

Member
Messages
60
Reaction score
6
Points
8
I don't get it. Aside from the "mail.myweb.com" thing, the rest seems to be correct.

IMAP is perfectly supported. I'm in X13 server. Dunno about the mate.

These are my IMAP settings:

+ Default or "undeletable" account:
· Server name: "x13.x10hosting.com"
· Username: "karrx10h" (username ONLY; without the "@" and the domain)
· Password: [DirectAdmin password]
· Port: 993
· Security: SSL/TLS
· Method: normal password

+ Secondary account:
· Server name: "mail.karr.x10host.com"
· Username: [an user name]@karr.x10host.com (important, username and domain)
· Password: [a password]
· Port: 993
· Security: SSL/TLS
· Method: normal password
 
Top